Nye brettspilltitler uke 8 

 

Hei igjen.

I morgen er det nøyaktig ett år siden jeg startet denne bloggen, så kom innom igjen i morgen, så har jeg en konkurranse klar for dere.

Det tar lang tid mellom hver gang jeg får lagt noe ut på bloggen min for tiden. Grunnen er at jeg er i ferd med å flytte. Det betyr også at alle brettspillene mine er pakket ned (se bildet). Som dere skjønner har jeg sterke abstinenser som innebærer både søvnvansker, kvalme og skjelvinger i fosterstilling.

Det skal bli godt å komme på plass, og én av fordelene ved å flytte til et større hus, er at jeg får et eget rom jeg kan bruke til å spille brettspill i (kona kaller det «gjesterom», jeg kaller det Man Cave). Jeg håper å kunne ta bedre bilder og få testet ut spill på en bedre måte. Rjukan brettspillklubb har også blitt et godt sted å teste ut nye spill på, og jeg har fått en større gruppe med spillere som jeg kan teste spillene sammen med. Men alle bortforklaringer til side? Greia er at jeg ikke har hatt tid til å se hvilke spill som kommer ut denne uken, men jeg har en del annet nytt å fortelle dere om, blant annet noen ting fra Kickstarter.

Brettspill.no

08.02.17 fikk jeg en trist nyhet i innboksen min. Det er sikkert flere av dere som har fått med seg at brettspill.no legges ned. Det betyr at vi mister en av de eldste store og gode nettbutikkene for brettspill. Varelageret blir overtatt av Berge Libris i Kristiansand. I løpet av noen uker kommer varene deres til å være tilgjengelig i Berge Libris? nettbutikk. Det er trist at det er slutt, og de kommer til å bli savnet.

Tabletop Day!

Det nærmer seg den tiden av året igjen. International Tabeltop Day! Datoen er denne gangen satt 29. april. Hvor kommer dere til å feire dagen? Jeg er ikke helt sikker på hvor jeg kommer til å være den dagen, men jeg kommer tilbake med mer info om det.
Link til den offisielle Tabletop Day siden finner du her:
https://www.tabletopday.com/

 

Som ønsket kommer jeg til å gå litt mer inn for å skrive nyheter om folkefinansierte spill. Denne gangen starter jeg med et kortspill basert på et digitalt spill, men før jeg tar for meg dette spillet vil jeg si litt om spillet det er basert på.

Agent Decker (ikke på Kickstarter, men viktig å snakke om på grunn av spillet under)

Et kortspill for én spiller. Dette spillet er faktisk ikke mulig å finne i butikk. Spillet er utviklet av Manuel Corria. Du spiller som en helt fersk og nyutdannet agent som skal løse sine første oppdrag. Dette er et DBG (Deck Building Game). Du starter med åtte kort og bygger opp kortstokken din underveis. Målet med spiller å klare alle de fem oppdragene. Hele spillet er på 52 kort. Det er et vanskelig spill som også blir vanskeligere jo lengere ut du kommer. Jeg vil helt klart anbefale å ta en titt på det for de av dere som liker kortspill. Spillet er utgangspunktet gratis og lastes ned som pdf med regler og kortene som du må skrive ut selv. Jeg vil oppfordre til å gi en liten donasjon som takk for spillet.
Selve spillet finer du her:
https://gamesbymanuel.com/portfolio/agent-decker/

SuperHot The Card Game

I fjor kom det ut et abstrakt FPS-spill på markedet som heter Superhot. Spillet har fått mange priser, men er det mulig å gjøre et FPS-spill av den typen til kortspill? Her har du grunnen til at jeg snakket om Agent Decker. Dette kortspillet er basert på mye av de samme mekanismene. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at dette spillet også er laget av Manuel Corria. Spillet har fått gode kritikker fra de som har fått prøve en tidlig versjon av det. Det kommer til å være mulig å spille det på flere måter, og det kan spilles av 1-4 spillere. Kickstarteren har allerede i skrivende stund nådd målet sitt og har også nådd flere av bonusmålene sine. Ett bonusmål som nå er nådd, er at alle som blir med på kickstarteren, også kommer til å få en spesiell versjon av Agent Decker.
Kickstarteren finner du her:
https://www.kickstarter.com/projects/1293726726/superhot-the-card-game?ref=category

Heroes of Land, Air & Sea

Dette Gamlyn Games-spillet har jeg skrevet om før, men for dere som har lurt på å bli med på denne Kickstarteren, kan jeg melde om en forandring. Kickstarteren er avsluttet. Det kommer til å komme en ny Kickstarter for dette i spillet den 4. mai. Grunnen til dette er at spillet har en for dyr modul. Den nye Kickstarteren kommer til å være billigere enn den de hadde sist. Det kommer ikke lenger til å være mulig å velge ferdigmalte figurer som en Pledge, men dette kommer i stedet til å komme som et tillegg (personlig ville jeg så klart malt figurene selv). Lanseringsdatoen for spillet er ikke forskjøvet og kommer fortsatt til å være i mars 2018.

Quodd Heroes

Her har vi et spill som virker nyskapende og interessant. I Quodd Heroes styrer hver spiller en kubeformet figur kalt Quadder. Hver Quadd har seks forskjellige egenskaper. Hver tilknyttet til en av sidene til figuren. Når du beveger deg, flipper du figuren framover, bakover eller til en av sidene. Siden som nå peker oppover, forteller hvilken handling du nå kan gjøre. Kartene du spiller på, er fylt med feller, skatter og andre morsomme overraskelser som du må utnytte for å komme seg videre. Spillet har flere forskjellige mål og kart. Dette gir spillet gir mye gjenspillbarhet, og det virker veldig spennende. Kickstarteren finner du her: https://www.kickstarter.com/projects/wondermentgames/quodd-heroes-0?ref=nav_search

Tortuga 1667

Det er noen spill som jeg har veldig lett for å bli tiltrukket av. Sjørøvere er et gjentagende tema blant småspillene mine. Dette spillet her er ikke stort, men wow? Det er vakkert. Esken er vakker. Alle komponentene tyder på høy kvalitet. Dette er et raskt spill for 2-9 spillere. Alle er sjørøvere som jobber for enten England eller Frankrike for å stjele gull fra spanjolene. Du vet ikke hvem som er på laget ditt. Målet er å sørge for at landet du jobber for, har mest gull før den spanske armada kommer for å stoppe dere.
Kickstarteren finner du her:
https://www.kickstarter.com/projects/travishancock/tortuga-1667-a-pirate-game-of-mutiny-plunder-and-d?ref=category

 

#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #nyheter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits