Nytt uke 1 

Årets første nyhetsinnlegg har lite å by på. Som regel har årets første uke få eller ingen nyheter for butikkhyllene. Det gjelder også i år. Ikke noe nytt i hyllene.

Kickstarter!

  

This War of Mine: the Board Game

Først vil jeg snakke litt om et prosjekt som bare er to måneder fra utsendelse. Dere har hørt meg snakke om det før: This War of Mine: The Board Game. Mye av spillet er nå klart, og bildene tyder på et vakkert spill med spennende utfordringer. Spillet ser også ut til å møte på noen problemer underveis (det er vel uunngåelig for Kickstarter-spill). Det kan se ut til at utgivelsesdatoen blir forskjøvet med en måned. I forbindelse med This War of Mine har jeg et spørsmål til dere lesere: Vil dere ha en unboxing av spillet når jeg får det i posten? I så fall i hvilket format? Tekst og bilder eller som en video?

  

Sector 6: Compete today Breathe

Dette ser ut som et spennende spill. Alle spillerne er fanger i fengselet Obliti. Obliti er ikke et hyggelig sted å vøre. På grunn av mangel på det meste må fangene lete etter ressurser (mat, vann og oksygen) og kjempe for å overleve. For å finne ressurser blir nye fanger sendt inn i labyrintene som finnes i sektor 6. Bare de smarteste og flinkeste overlever. De andre blir glemt for alltid. Spillet er så langt for 1?4 spillere. Om de klarer målene de har satt for prosjektet, kommer de til å ende opp med et spill for opptil seks spillere. Spillet skal være lettlært, og det er mange brikker som sørger for at labyrintene blir forskjellige hver gang du spiller gjennom. Du finner mer info her:
https://www.kickstarter.com/projects/dracoideas/sector-6-compete-today-breathe-tomorrow

 


 

Heroes of Land, Air & Sea

Det er få som kan vise til så mange vellykkede Kickstartere som Gamelyn Games. Det forrige prosjektet deres, Tiny Epic Quest, blir sendt ut til alle som har støttet dem, i februar. De er allerede i gang med et nytt prosjekt: Heroes of Land, Air & Sea. Det er et 4X-spill (eXpand, eXplore, eXploit, eXterminate). Spillet kommer i en stor spilleske som kommer til å inneholde over 80 miniatyrfigurer, bygninger av papp, et stort verdenskart og mye mer. Reglene er enkle (regelboken skal bare være på fem sider), men selve spillet kommer til å ta ca. to timer å spille. Det er ikke ute på Kickstarter ennå, men blir lagt ut der den 26. januar. Du finner mer info på Facebook-siden til Gamelyn Games.
https://www.facebook.com/GamelynGames/?fref=ts

Så over til noe som ikke har med Kickstarter å gjøre:

 


 

A Handful of Stars

Dette blir det siste brettspillet utgitt av Treefrog Games. Fra og med nå slutter de som forlag og satser heller fullt på å være et rent designerfirma. A Handful of Stars kommer kun til å bli trykket opp i 2500 eksemplarer. Treefrog Games har solgt rettighetene til spillet og mekanismene videre til FFG som kommer til å ta over når disse eksemplarene er trykket opp og utgitt. Det er ikke sikkert dette blir det siste vi ser av dette spillet, men det kommer ikke være mange eksemplarer som blir gitt av Treefrog Games.

Selve spillet er et Sci-Fi-spill der hver spiller styrer én av spillets syv raser. Universet har vært utsatt for en katastrofe, og nesten alt er tilintetgjort. Målet for spillerne er å bygge opp rasen sin. Bygg en flåte med romskip, og reis ut og finn ressurser flere av rasen din mens du jobber deg mot å igjen bli et mektig rike. Spillet kan forhåndsbestilles her:
http://www.treefroggames.com/

 

#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #nyheter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits