Nytt uke 48 

Først vil jeg begynne med en lokal nyhet. Ved nyttårstider kommer Rjukan til å få en brettspillklubb. Du finner klubbens Facebook-side her. I den sammenheng er det også en åpen spilledag i Bibliotek-kjelleren den 10. desember. Arrangementet begynner kl. 11:00 og holder på til kl. 16:00, og det blir servert gløgg og pepperkaker. Jeg kommer også til å være der og bidrar med spill for alle aldre. For eksempel Dominon, Android Mainframe, Hey, That?s my Fish!, Love Letter osv? Håper jeg ser noen av dere der.

Z-man Games

Vi nærmer oss slutten av året. Det betyr at noen produsenter har lagt ut sin siste liste over hva som kommer ut i år. Vi begynner med Z-man Games som kommer ut med den pakken jeg gleder meg mest til.

 Pandemic the Cure: Experimental Meds

Jeg blir mer og mer glad i Pandemic the Cure. Det var det første spillet jeg anmeldte her på bloggen. Du finner anmeldelsen her: Pandemic: the Cure. Den første utvidelsen er på vei, og det beste med den er størrelsen. Du får åtte nye roller ? det er flere enn i grunnpakken! Du får også en rekke nye handlingskort som kan blandes sammen med de du allerede har. I tillegg til dette er det en femte sykdom å slåss mot og noen nye terninger som hver skal plasseres i en sone. De gjør at sonene enten får en negativ eller positiv egenskap som kommer til å påvirke spillet. Denne esken er like stor som grunnspillet og inneholder ca. like mye nytt innhold.

 Pandemic Iberia

Dette spillet kommer i hyllene neste uke, så passer bra å skrive om det nå. Handlingen ligger i navnet. Du spiller Pandemic i Iberia. Året er 1848. Du og kollegaene dine skal finne kuren for malaria, tyfus, gul feber og kolera. Du kan gjøre jobben lettere ved å bygge togskinner og rense drikkevannet. Spillet kommer bare til å trykkes opp i en begrenset periode så når det blir tomt i butikkhyllene, er det liten sjanse for at det kommer tilbake.

  

Micro Robots

Et spill basert på Ricochet Robots. Hjelp den lille roboten med å finne den raskeste veien til målet. I dette spillet kaster du to terninger. Disse avgjør hva som blir målet for roboten. Så fort målet er markert ser alle spillerne samtidig om de klarer å finne veien. Når noen vet hvor mange trekk de trenger, sier de det høyt. Den som først kommer med et tall, må bevise at de klarer det. Stemmer trekkene de trenger, med tallet de sa, får et poeng. Stemmer det ikke, blir de nødt til å gi ett av sine poeng til den som har færrest poeng.

 Carcassonne Amazonas

En ny vri på det kjente og kjære brettspillet. Z-Man Games startet for en stund tilbake en ny serie kalt Carcassonne Around the World. Denne gangen begir vi oss ut på en båtferd opp Amazonas for å finne ville dyr og ukjente stammer. Spillet bygges på vanlig måte ved at du plasserer ut én og én brikke, og avsluttes når det ikke er flere brikker igjen å plassere ut.

 First Class

Et kortspill fra mannen bak Russian Railroads, Helmut Ohley. I dette spillet samler du poeng ved å lage det beste og mest luksuriøse toget som tenkes kan. Alle valg du gjør, utføres ved hjelp av kort så det gjelder å tenke nøye gjennom hvilke kort du spiller. Kortene gjør alt fra å bygge bedre og flere togvogner til yte god service til passasjerene om bord på toget ditt.

Hasbro

Så over til et annet selskap som jeg har skrevet lite om på bloggen. Hasbro. Produsenten som er mest kjent for leker og spill som Clue, Jenga, Monopol og Risk. De kommer nå med noen nye versjoner av kjente spill samt noen nye spill.

 


(bildet er tatt i mai 2016 og kan se annerledes ut en versjonen som ender opp i butikken.)

Acquire 2016

I 1964 kom det ut et velsmurt maskineri av et brettspill om aksjehandel, store firmaer og penger. Nå har Hasbro opplyst at de skal gi ut en ny versjon av. 2016-versjonen har oppdaterte komponenter i plast som viser tydeligere hvilket firma som har makt i hvilket område. Alle delene kommer til å ha høyere kvalitet enn spillet noen gang har hatt, og det kommer i hyllene neste måned.

 


 

Star Wars Clue

Clue er et velkjent spill. Finn ut hvem som er morderen, hva mordvåpenet er og i hvilket rom forbrytelsen ble gjort. Nå kommer Hasbro med en helt ny versjon av spillet basert på Star Wars. I denne versjonen har ingen blitt myrdet (ennå). Alle spillerne er inne i Death Star. Målet med spillet er å finne ut hvilken planet Darth Vader har planer om å angripe, hvilket rom tegningen over Death Star er og hvilket fartøy som er best egnet for å flykte i etter at du har samlet informasjonen som kommer til å redde alle skapninger på den dømte planeten.

Fantasy Flight Games

 


 

Android: Netrunner

FFG har virkelig truffet riktig med dette spillet. Nå kommer de med en helt ny type tilleggspakke til spillet. Terminal Directive Campaign Expansion er en helt ny måte å spille spillet på. I begynnelsen av dette spillet, som er inspirert av Legacy-formatet, kan du velge mellom å være Corp eller Runner. Du kan ikke endre dette valget før du har spilt ferdig spillet, så velg med omhu. Det kommer nye pakker med kort underveis som du kan bruke mens du spiller. Valgene du gjør underveis, blir permanente og kan ikke endres i etterkant. Det er ennå lite info om denne pakken, men jeg holder dere oppdatert. Spillet ventes i butikkene i løpet av første kvartal 2017.

 


 

Star Wars Destiny

Jeg gleder meg veldig til å få tak i dette spillet, og det er ikke lenge igjen nå. Datoen for når nordiske butikker kan selge det, er 1. desember. Så på torsdag er det bare å komme seg til sin nærmeste brettspillbutikk.

Til slutt kommer det en liten liste over denne ukens nye spill.

Cool Mini Or Not
Nye spill
Others 

Fantasy Flight Games
Nye spill

Star Wars Destiny Kylo Ren Starter Pack
Star Wars Destiny Rey Starter Pack

Tilleggspakker
Star Wars Destiny Awakenings Booster
AGOT LCG There Is My Claim
Star Wars LCG Meditation & Mastery

Gale Force 9
Nye spill
Star Trek Ascendancy

Iello
Nye spill

Kanagawa
Aladdin & Magic Lamp
Around the World in 80 days
Mysterious Forest

Tilleggspakker
Mini Game #9 Welcome Back To The Dungeon
King of New York Power Up

Kubba Games
Nye spill
Badargi Claim for Gold

Passport Game Studios
Nye spill
Salem
CVlizations

Renegade Game Studios
Nye spill

Blood of an Englishman
Santa's Renegades

Tilleggspakker

Lanters Emperor's Gift Exp

Z-man Games
Nye spill
Pandemic Iberia

 

 

#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #nyheter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits