Game of Thrones: Westeros Intrigue

 

Kuene løper forvirret rundt i ring mens de rauter febrilsk. Noen av dem blir holdt utenfor av resten. De samler seg i fire grupperinger hvor én av gruppene plutselig utmerker seg som sterkest og koser seg på det lille område med ekstra grønt gress før de alle blir ført inn for å melkes.

 

Hva er Game of Thrones: Westeros Intrigue?

 

 


 

Et spill av Reiner Knizia og utgitt av Fantasy Flight Games. Dette er et svært lett kortspill basert på den kjente HBO-serien. Fire familier er representert. Barathon, Lannister, Stark og Targaryen. Målet er sitte igjen med minst mulig kort til slutt. Kortene legges ut ett og ett fra hver spiller og danner til slutt en pyramide. Første rad kan fylles opp med opptil åtte kort. Er første rad full, kan du kun legge kort i en av radene over. Hver rad har plass til ett kort mindre enn raden under. Kortene på radene over må plasseres sånn at de overlapper to kort på raden under. Minst ett av de to kortene under må være av samme familie som kortet som ble plassert over (se bildet). Kan du ikke matche noen av kortene som blir liggende på raden under, er du ut av spillet. For hvert kort du sitter igjen med når du går ut av spillet, får du et straffepoeng. Spillet går i tre runder, og den som har færrest straffepoeng til slutt, vinner.

 

 Så hva har dette med kuer å gjøre? Spillet er enkelt. For enkelt. Det mangler dybde. Game of Thrones er et stort merke som tjener masse penger. Hvordan tjener du penger på en ku? Jo du melker den. Og det er nettopp det dette spillet er. Et stort glass med melk som selges til høystbydende.

 

Hvordan gikk det da vi spilte Game of Thrones: Westeros Intrigue?

 

For å se om dette spillet faktisk passer for aldersgruppen som står esken, så måtte jeg jo prøve det med små mennesker i denne aldersgruppen. Lille Bøllefrø på 11 år setter seg ned sammen med to av kusinene sine, og jeg forklarer reglene. I stedet for å nevne familiene, sier jeg bare fargene på kortene. Spillet er i gang etter bare et par minutter. Vi spiller gjennom spillets tre runder, og det ender likt mellom meg og Bøllefrø. De syntes spillet var greit, men sier også: «Kan vi spille noe annet i stedet for. Dette var litt kjedelig.»

 Konklusjon

 

Dette er virkelig nok til å gjøre deg laktoseintolerant. Snakk om å melke et konsept for alt det er verdt! Bortsett fra bildene på kortene og at det er delt inn i de fire familiene fra Game of Thrones, så har ikke spillet noe med GoT å gjøre. Selve spillmekanismen er så enkel at det passer best for de aller minste, men det kan vi jo ikke i at historien i Game of Thrones gjør. Selv om kvaliteten på delene i spillet er gode, føler jeg ikke at dette er nok til å gi det skryt. Jeg er rett å slett skuffet over både Fantasy Flight Games og Reiner Knizia i dette tilfellet. Det lukter industri, HBO og melkekyr lang vei. Dette har ikke gitt noen god opplevelse.

 

Terningkast

 #spillmagasinet #anmeldelse #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #aGoT

4 kommentarer

Takras

22.09.2016 kl.14:20

Jeg er glad du ga det en 2-er. Dette spillet er virkelig ikke bra. Det originale spillet med pingviner er helt likt, men det gir ingen indikasjon på å være noe mer, slik som Game of Thrones-tematikken gjør.

Og du har sleevet spillet allerede 。゜(`Д´)゜。

brettbart

22.09.2016 kl.15:20

@Takras Ja jeg puter kortbeskyttere på alle spill nesten i det jeg åpner de.

Syns det som er mest trist med dette er at det måtte være nettopp FFG som gjør dette. De er riktig nok glad i å melke varemerker, men de pleier å gjøre det på en bra måte. Knizia har en del spill som likner på hverandre og andre spill, men han pleier å være flinkere til å gi alle spillene noe unikt.

SpillDama

23.09.2016 kl.16:57

Normalt svelger jeg alt som har med GoT helt, men dette syns jeg blir for dumt. Kjedelig når de skal melke ett varemerke på denne måten.

Brettbart.no

25.09.2016 kl.12:50

@SpillDama Ja det er synd at sånne ting blir produsert. FFG som eier rettighetene til å lage brettspill basert på denne serien har heldigvis fått mange bra spill som passer både bøkene og tv-serien. Jeg kommer til å anmelde flere av disse og et par av de er blant mine favoritt spill.

Skriv en ny kommentar

hits