Gen Con 2016, del 2: Cryptozoic og Stronghold Games 

Det er mye jeg kunne ha skrevet om de neste dagene, men jeg kommer til å prøve å holde meg til de store firmaene nå i helga. De små kommer litt senere. I denne delen tar jeg for meg spillene til Cryptozoic og Stronghold Games.

 Cryptozoic

Selskapet bak noen av de beste kortspillene jeg har prøvd, har også en god del nyheter. Fellesnevneren for nesten alle nyhetene er TV-serier.

BrettspillThe Walking Dead: No Sanctuary
Et miniatyrspill hvor 1-4 spillere kan få oppleve AMCs «The Walking Dead». Kjemp mot en rekke forskjellige fiender, både døde og levende. Alle med sine egne karakteristiske motiver og måter å bevege seg rundt på bordet på. Spill som Rick Grimes, Glenn Rhee, Andrea Harrison eller Daryl Dixon. Med detaljerte figurer, over 200 trykte kort og tosidige brikker som fungerer som spillebrett, vil spillet oppleves som nytt hver gang det spilles, samtidig som du vil kjenne deg igjen i serien. Spillet kommer ut i løpet av tredje kvartal 2016.
Antall spillere: 1-4
Varighet: 45-120 minutter

 Giant Killer Robots
Etter at en ny verdenskrig har lagt verden i ruiner, har alle former for regjering blitt fjernet. Jorden styres nå av store konserner som hele tiden slåss om de få ressursene som er igjen. For å utkjempe kampen om restene sender de ut GKR-ene sine (Giant Killer Robots). Spillerne styrer disse gigantiske maskinene i ruinene av byene som gjenstår. Vinneren får lov til å la sitt firma sanke ressursene som er igjen i ruinene. Spillerne velger pilot og firmaet de ønsker å representere. Så setter de sammen en kortbunke på 25 kort som brukes underveis. Et brettspill med høy fart, mye strategi og store roboter som møtes for episke kamper. Kan ventes i butikken i løpet at fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 2-4
Varighet: 30-60 minutter

Kortspill

 Rick and Morty: Total Rickall
Dette er et samarbeidskortspill basert på den populære TV-serien. Ricks familie er fanget av noen utenomjordiske parasitter som har forkledd seg som familien hans. Spillerne må finne de ekte familiemedlemmene samtidig som de må bekjempe parasittene før de tar over jorden. Spillet kommer også med muligheter for å spille på to lag mot hverandre. Kommer i butikkene tredje kvartal 2016.
Antall spillere: 2-5
Varighet: ca 30 minutterAttack on Titan: Deck-Building Game
Basert på den kjente anime- og mangaserien med samme navn. Du og dine medspillere skal beskytte jordens siste menneskeeide by mot de store og skumle Titanene. I dette samarbeidspillet må dere samle på ressurser og våpen. Spill som Eren, Mikasa, Armin og mange av de andre kjente karakterene fra serien. Planlegg nøye med vennene dine om hvem som skal stå hvor på brettet. Gjør det dere kan for at muren rundt byen ikke skal falle. Angrip på rett tidspunkt for at Titanene skal kunne overvinnes. Spillet kommer i løpet av fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 1-5
Varighet: 30-60 minutter

 Stronghold Games

Stronghold Games har alltid noen interessante mekanismer. Og det er det mye av i spillene under. Som vanlig har de klart å produsere fantastiske komponenter.

 The Dragon & Flagon
Noen gang lurt på hvordan en barkamp i middelalderen var? I dette spillet finner du svaret. Kast kopper, knus stoler, sleng deg gjennom rommet i en lysekrone, dra teppet vekk under bena til motstanderen din eller tøm i deg den legendariske dragedrinken, og få superkrefter. Hvorfor gjør du dette? Så du skal få respekt blant kompanjongene dine i dette brune vannhullet. Med ni unike karakter og meget gode deler vil dette spillet skape masse moro. Og skulle ikke det holde, finnes det også mange alternative måter å spille spillet på. Kommer i løpet av tredje kvartal 2016.
Antall spillere: 2-8
Varighet: ca 60 minutter

 Terraforming Mars
Rundt år 2400 starter kampen om å bosette seg på mars for alvor. Hver spiller styrer et stort firma som konkurrer mot andre om ressursene den røde planet kan tilby. Målet er selvfølgelig å gjøre planetens atmosfære beboelig. Samtidig trenger du som spiller MegaCredits, stål, titan, planter, energi og varme. Etter hvert som du gjør planeten beboelig, vil du få poeng for målene du når. Den som klarer å samle flest poeng når planeten er ferdig omformet, vinner. Se om du klarer å slå vennene dine når spillet kommer i september.
Antall spillere: 1-5
Varighet: 90-120 minutter

 The Pursuit of Happiness
Et spill der du spiller livet du tror du alltid har ønsket. Start som nyfødt, og se om du kan dø lykkelig etter et liv der drømmene dine ble oppfylt, eller om du ender opp som et nervevrak der stress og et hjerteinfarkt sørger for en brå slutt. Ved hjelp av gode mekanismer må du skaffe deg arbeid, ta på deg prosjekter, kjøpe ting, etablere relasjoner, skaffe deg familie. Mulighetene er uendelige når du lever det livet du alltid har ønsket. Hvor mye vil du være i stand til å oppnå? Kommer i løpet av tredje kvartal 2016.
Antall spillere: 1-4
Varighet: 60-90 minutter

 #spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #nyheter #gencon

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits