Gen Con 2016, del 1: Fantasy Flight Games

 

Det er så mye nytt på årets Gen Con, så jeg deler det opp i flere deler. La oss begynne med Fantasy Flight Games som har noen store titler. FFG har Star Wars og Game of Thrones under sine vinger, så da kommer det nye spill fra disse universene, pluss mange andre spill. Jeg har delt inn spillene deres i tre grupper: brettspill, kortspill og rollespill.

Brettspill

 Game of Thrones: The Iron Throne
Et spill om intriger og kontroll. Ved hjelp av spillmekanismer som vi kjenner fra Cosmic Encounter, har dette spillet en spennende måtte å sette spilleren mot hverandre på. Alle husene er forskjellige i seg selv, men også hvem du velger å sette som leder for huset ditt, vil sette et unikt preg på måten ting utspiller seg. Støtt motspillere på det rette tidspunkt, men pass på så de ikke dolker deg i ryggen. Dette spillet krever list, planlegging og snikende angrep. Spillet vil komme ut i løpet av fjerde kvartal i 2016.
Antall spillere: 3-5
Varighet: 30-60 minutter

 New Angeles
New Angeles er et brettspill for fire til seks spillere, satt i Android-universet, som handler om griskhet og manipulering i forretningsverdenen. For dere som ikke har vært borti Android-universet før, så er New Angeles den største byen på jorda i den ikke så altfor fjerne framtid. De største firmaene på jorda har hovedkontorene sine her, og det er nettopp ett av disse du skal påta deg rollen som leder for. Sørg for at byen er glad i deg mens du prøver å melke den for all den kapital du kan. Målet for spillet handler nettopp om dette. Skaff deg mest mulig kapital og vinn. Men det finnes en muldvarp. Én spiller er føderalist. I motsetning til de andre selskapene vinner ikke føderalisten ved å få mer kapital enn rivalene. Føderalisten vinner ved å anspore til den typen kaos, opprør, vold og blodsutgytelse i New Angeles som kan tvinge de amerikanske myndighetene til å måtte gripe inn. Dette spillet er også ventet i løpet av fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 4-6
Varighet: 120-240 minutter

 DOOM: The Board Game
Om dere ikke har fått med dere Bethesdas kulefylte skytespill om elitesoldater som prøver å stoppe monstre som presser seg opp av avgrunnen, har dere nok ikke lest noe om digitale spill de siste månedene. Vel? Her har dere brettspillet. Og i likhet med sin digitale forfader er det hvor mye du klarer å drepe som avgjør hvordan det går med deg. Spillet kommer med flere forskjellige oppdrag som alle har sitte eget brett å spille på med egne regler og mål. Dette skaper stor variasjon. Spill enten som en av elitesoldatene eller som de blodtørstige monstrene. Spillet kommer i løpet av fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 2-5
Varighet: 120-180 minutter

 Mansions of Madness Second Edition
Dette er, som navnet tilsier, versjon to av dette grøsserspillet. Hva er nytt? Én av de største nyhetene er at rollen som «Keeper» kan byttes ut med en app. På denne måten slipper én av spillerne å være «ond», og alle de fem spillerne kan spille sammen mot spillet for å overleve galskapen som prøver å ta livet av dem. Den nye versjonen har også funksjoner som hjelper nye spillere å komme raskere i gang med spillet. Erfarne spillere vil også bli møtt med nye kort og redskaper. Spillet er tilgjengelig i de fleste butikker og på Gen Con allerede i dag, torsdag 4.
Antall spillere: 1-5
Varighet: 120-180 minutter

Kortspill

 Star Wars: Destiny
Med en god blanding av terning og kort spiller du og motstanderen din som enten den lyse eller mørke siden av kraften. Her er det ingen begrensning på hvordan du blander figurene så lenge de står på samme side. Sleng Padme, Rey og Luke sammen ut i en kamp mot Bobba og Jango Fett og Count Dooku. Spillet kommer ut med to startpakker (Rey og Kylo Ren), og første serie med booster-esker som inneholder fem tilfeldige kort og en tilfeldig terning. Dette er et samlespill hvor du må kjøpe flere boostere i håp om å få tak i alle kortene. Det er litt annerledes enn LCG-stilen som vi har blitt så godt vant med fra FFG. Dette nye spillet kommer ut i sin helhet i november.
Antall spillere: 2
Varighet: ca 30 minutter

 Game of Thornes: Hand of the King
Et nytt, raskt kortspill hvor målet er å samle mest mulig innflytelse før spillet er over. Innflytelsen hentes fra kjente karakterer fra serien som du henter ved hjelp av å flytte Varys rundt på et brett bestående av kort plassert i seks på rad i seks kolonner. I tillegg har du kort på hånden som kan brukes til å påvirke det som foregår på bordet. Spillet har, til forskjell på de tidligere aGoT spillene til FFG, en humoristisk tegneseriestil. Kommer ut i løpet av fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 2-4
Varighet: 15-30 minutter

 Arkham Horror: The Card Game
Et nytt LCG satt til Lovecrafts grøsserunivers. Som én eller to etterforskere (eller opptil fire med to startsett) arbeider dere for å løse uforståelige mysterier og konspirasjoner. Løs mysterier samtidig som du slåss mot dine egne svakheter. Spillere lager sin egen kortbunke de spiller med. Denne må inneholde noen spesifikke kort fra starten av. Tre av disse symboliserer spillerens personlige svakheter. Spillet bærer preg av rollespill, og det er masse eventyr. Startpakken kommer fjerde kvartal 2016.
Antall spillere: 1-4
Varighet: 60-120 minutter

Rollespill

 The Force Awakens Beginner Game
Dette er et perfekt sett for nybegynnere innen rollespill. Det følger med fire ferdiglagde karakterer og alt spillerne trenger for å bruke disse karakterene i historien de skal gjennom. Én spiller må ta på seg rollen som Game Master og alt han/hun trenger, finnes også i denne boksen. Den inneholder gode regelbøker: Én for selve spillet, en egen for GM og en ferdig historie dere kan spille. Alt GM trenger av kart, brikker og terninger følger også med. Spillet kommer i butikken alt denne måneden.
 

 The Extraordinary Adventures of Baron Munchausen
Har du noen gang hørt de flotte og helt sanne eventyrene til Baron Munchausen? Har du ikke hørt hvordan han stoppet en stor hær helt alene? Eller da han temmet den siste drage? Eller da han oppdaget den 13. måneden i templene i Anatolia? Om disse fortellingen er helt sanne kan nok diskuteres, men at de er gode fortellinger er helt sikkert. Og det er nettopp det dette rollespillet handler om. Gode fortellinger. Sett deg godt til rette i sofaen sammen med vennene dine, og fyll glasset med noe godt å drikke. For som Baronen selv ville sagt: «Et tomt glass, er et trist glass, og det mine herrer, kan vi ikke ha noe av.» Historiene dere forteller hverandre, vil ha noen kjøreregler som må følges. Denne boken inneholder en rekke alternativer. Ikke bare har den regler for Baron Munchausens eventyrlige univers, men også noen alternativer. Sjøfareren Sindibad lar deg leke med arabiskinspirerte eventyr mens «Min onkel Baronen» er laget for barn (og de som har sett litt for mange triste glass.) Boken ventes i løpet av fjerde kvartal 2016.
 

 Revolt of the Machines
Dette er den fjerde boken i rollespillserien «The End of the World».
Denne gangen har vår høyteknologiske hverdag fått nok av oss. Alle maskiner og elektroniske duppeditter har bestemt seg for å fjerne menneskene fra jordens overflate i typisk Matrix-stil. Den store forskjellen mellom denne rollespillserien og andre rollespill er at du ikke spiller en fantasifigur. Du er ingen mektig magiker, fryktløs kriger eller fantastisk og slu kaptein på et romskip i en galakse langt, langt borte. Nei i «The End of the World»-serien spiller du og vennene dine dere selv. Spill dere selv mens dere prøver å overleve verdens undergang. Boken kommer med fem ferdige historier som alle gir flere kvelder med dramatikk og spenning. Ventes i butikkene tredje kvartal 2016.
 

#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #nyheter #gencon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits