På tur med mobiltelefon og hundeposer!

 

Alle skriver om Pokémon Go, men det er langt fra eneste appen som tvinger de dvaske kroppene våre ut av den deilige sofaen med slitasjeskader etter altfor mange timer med konsollspilling. Geocaching er ikke et nytt fenomen her til lands, men jeg har ganske nylig blitt hekta, og synes det er fantastisk og spennende å lete etter fysiske ting som mennesker har lagt ut for glade turgåere.

Der PoGo har fått oss ut i gatene, får geocachingen oss videre ut i naturen. Nedenfor ser dere noen av de flotte opplevelsene og plassene jeg har fått oppleve på skattejakten min.


 

Hvordan fungerer geocaching?

Geocaching er relativt nytt. Den første dokumenterte utplasseringen kom i mai 2000 i Oregon. Det ble gjort ved at en vanntett beholder med noen små gjenstander og en gjestebok ble gjemt i naturen. Så ble koordinatene gjort tilgjengelig på internett. Ved hjelp av GPS-koordinater og et lite hint fant mange esken etter en stund, og mange fikk lyst til å lage egne esker som andre kunne finne.

I dag er det ikke alle som bruker en proff GPS for å få riktige koordinater. Selv bruker jeg bare mobiletelefonen min og finner fram ved hjelp av Geocaching-appen. Nå har det blitt sånn at hvis jeg skal på tur med Ariel (hunden min), tar jeg med mobiltelefon og hundeposer. Hun elsker det jo selvfølgelig. Jeg får klekket noen egg i Pokémon Go mens vi vandrer langt inn i naturen og leter etter skattkistene som ligger der. Det blir en del bytting av apper underveis. Det er lurt å ha med vann og ekstra batteripakke.

 


 

Et lite eksempel

På bildet ser dere en hule. For å komme oss dit måtte vi gå rundt vannet som dere ser på bildet. Turen tok fire timer tur/retur, men helt klart verdt anstrengelsene. I hulen ligger det en cache. En fantastisk tur der jeg, kona, dyret og et vennepar med sine to hunder kunne fryde oss over naturskjønne omgivelser ca. 1100 meter over havet.


Etter halvannen time med vandring rundt innsjøen blir det klatring for å nå denne hulen.


Her inne ligger det en geocache. (Vi fant den, men sier ikke hvor.)


Ariel nyter utsikten.
 

Har noen av dere prøvd geocaching? Har dere noen gode opplevelser dere vil dele? Del med oss andre i kommentarfeltet.

#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettbart #games #geocaching

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits