Love Letter

Du min elskede. Vit at jeg savner deg. Jeg lengter å stirre inn i dine vakre mørkebrune øyne. Min elskede prinsesse Annette. Hvordan kan jeg leve uten deg? Som solen varmer på dagtid, varmer du mitt hjerte. Som månen lyser opp natten, gir du meg glede i mørke stunder. Snart min elskede. Snart skal vi ses igjen. I mens kan jeg bare gjøre et usselt forsøk på å få beskjedne ord på en side til å uttrykke hva jeg føler for deg, min skatt.

 Hva er Love Letter?


 

Et herlig spill. Og det er veldig lite, noe jeg kan bevise ved å ta meg tid til å nevne alle delene i spillet ved navn: Princess Annette, Countess Wilhelmina, King Arnaud IV, Prince Arnaud, Handmaid Susannah, Baron Talus, Priest Tomas, Guard Odette og Love Letter-brikkene. Ja, det er totalt ni forskjellige komponenter i dette spillet i tillegg til en regelbok, hjelpekort og den fine fløyelsposen det kommer i.
Det er totalt åtte unike korttyper i en bunke på 16 kort og en liten bunke med brikker som viser poeng. Det kan virke som om det ikke gir rom til så mye variasjon, men her er det variasjon i massevis! I tillegg går rundene raskt, og den lille røde fløyelsposen som rommer spillet, passer godt i bukselommen.
Det finnes flere utgaver av spillet - fra Batman til Lord of the Rings. Det får meg til å undre ? Hvordan ville et kjærlighetsbrev fra Batman sett ut? Eller fra Frodo for den saks skyld? Alle versjonene har noen små endringer i forhold til de originale reglene, men fellesnevneren er at det går kjapt å spille gjennom, er veldig raske å lære og klare til å spille på under ett minutt. Målet med spillet er å samle poeng. Hver runde starter med at alle spillere får et kort, så trekker den første spilleren et ekstra kort, velger ett av de to kortene og spiller det. Deretter utfører spilleren handlingen på kortet som ble spilt. Deretter er det spilleren til venstre sin tur til å gjøre det samme. Sånn fortsetter det rundt bordet til enten bare én spiller sitter igjen med kort på hånden eller at de ikke kan trekkes noe kort. I dette tilfellet vil den som har høyest verdi på sitt siste kort, vinne runden.

Hvordan gikk det da jeg, Garden Gamer og Valsen spilte?

Vi befinner oss nok en gang oppe i andre etasje på Outland i Kristiansand, men nå snakker jeg om den gode gamle, men litt trange butikken helt i enden av Markens før de flyttet til Sørlandssenteret. Her sitter vi da, tre godt voksne mannfolk, og prøver å sende kjærlighetsbrev til prinsessen. Jeg hadde allerede spilt dette et par ganger med Bøllefrø, som elsker det. Siden vi er tre spillere er det førstemann til fem poeng. Vi ender med å måtte spille maks antall runder, og alle sitter med fire poeng i siste runde. Jeg begynner med det verste kortet - prinsessen. Dette kortet kan jeg ikke spille. Jeg satser på å bløffe meg gjennom siste runde og vinne med at jeg har det kortet som er verdt flest poeng. GG får selvfølgelig en vakt, og det første han gjør, er å spørre om jeg har prinsessen. Jeg er ute av spillet. Nå er dette en kamp mellom GG og Valsen. Valsen smiler mot GG og spiller baronen. De må nå sammenlikne kortene sine. Til Valsens store fortvilelse viser det seg at GG har kortet med høyest verdi, og han vinner hele spillet.
Latteren sitter løst, og lydnivået vårt var tydeligvis så høyt at en ansatt følte behovet for å løpe opp trappen for å se at alt sto bra til. Se for deg dette: Tre voksne menn og en rød fløyelspose med «Love Letter» skrevet med gullskrift. Blikket hans var priceless! Og siden vi er så tøffe mannfolk har vi nå gått over til å spille Batman-versjonen i lysgrå fløyelspose og med Batman-logo. For så tøffe er vi.

Konklusjon

Hvis du ikke har en Love Letter-versjon i hylla, må jeg stille deg et viktig spørsmål. Hvorfor ikke? Det er et kjempemorsomt spill som kan spilles av alle. Det finnes ingen grunn til ikke å ha det. Er det fløyelsposene som får deg til å nøle? Hvis du ikke er sikker nok på din maskulinitet, kan du kjøpe versjonen som kommer i en liten pappeske i stedet for. Lite, lett å lære og kan spilles nesten overalt med nok variasjon til å spille det igjen og igjen. Det fortjener virkelig en plass i alle hjem.

Terningkast:#spillmagasinet #spill #gaming #gamer #brettspill #boardgame #brettbart #games #tabeltop #loveletter

3 kommentarer

Devaliant

29.04.2016 kl.17:56

Enig og støttes. Damene liker det óg, med unntak av hvor vakker Annette er såklart.

Godt skrevet, og anbefales fra meg også.

Bare én runde til'a...

Dev

Garden Gamer

29.04.2016 kl.22:15

Dette er et helt fantastisk spill. ALLE må prøve det! :)

Brettbart.no

01.05.2016 kl.20:58

@Dev. Ja kan være enig at de har fått fram noen pene kvinlige karakterer i orginalen. Orginalen er forresten basert på et spill univers kalt Tempest. Første spillet i denne serien jeg prøved var Dominare. Det tror jeg også er første gang vi møter prinsesse Annette.

Skriv en ny kommentar

hits